Het bedrijf achter Tinge, HeW Pharma

HeW Pharma is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een gevestigde waarde in België als producent van grondstoffen voor de pharmaceutische sector en verzorgingsproducten onder de merknaam Tinge. Als pharmabedrijf zijn wij vergund door het FAGG en werken wij volgens strikte GMP procedures.

Ons verzorgingsgamma is voornamelijk te verkrijgen via de apotheek omdat zij de klant van het correcte advies kunnen voorzien. Voor en door apothekers creëren we een nieuwe toekomst in het segment van gezondheid.

Heb je al eens een specifiek voorschrift nodig van de apotheek? Dan is de kans groot dat het gezuiverde water dat de apotheker gebruikt bij de bereiding van HeW Pharma komt..

Aan de oevers van het Albertkanaal in Antwerpen vind je HeW Pharma, waar we elke dag druk in de weer zijn met ontwikkeling en productie van een echt Belgisch merk.

Onze visie

Tinge staat voor:  Transparantie, Innovatie, No-nonsense, Generous en Eco-friendly.

De   visie achter  Tinge mag  je  best idealistisch noemen. Veel  mensen gebruiken cosmetica met schadelijke gevolgen voor zichzelf en de natuur, vaak zonder dat ze het zelf beseffen. Evenzeer leeft onvoldoende het besef dat de huid, het grootste orgaan van de mens, veel meer is dan enkel een passieve beschermingslaag.

Een grote hoeveelheid synthetische stoffen,  derivaten  van   aardolie  of niet-werkzame ingrediënten: het zijn zaken die veel  producenten liever niet vermelden. Maar ze worden wel degelijk gebruikt, zeer vaak  zelfs.   En dat terwijl  veel consumenten oprecht bekommerd zijn om hun gezondheid, die van hun kinderen en die van de planeet. Kijk maar naar de groeiende belangstelling voor gezonde voeding, duurzame  producten of eerlijke kleding.

Consumenten zoeken steeds meer  naar  de  oorsprong van  wat ze  gebruiken, ze  willen   niet dat  hun gedrag de planeet of anderen schade berokkent. Tinge zit helemaal op die lijn. De missie van Tinge is allesbehalve een marketingstunt. Het  is  voor Gunther  en Ann dan   ook    vanzelfsprekend dat ze met hun bedrijf vertrekken van de kracht van de natuur. Meer nog, het is hun levensvisie. Wij zeggen dan ook bewust nee tegen big pharma.

 

Waar het allemaal begon..

 
Het begon allemaal met een poster van een orka in Gunthers kinderkamer. Zijn
fascinatie voor de sierlijke oceaanreus is gebleven. Voor hem staat  de orka symbool voor de kracht en  de  pure schoonheid van de  natuur. Bovendien benadert het dier de perfectie, wat blijkt  uit  het feit dat het al eeuwenlang evolutionair identiek  is.   Gunthers beslissing om ingenieur te worden, vloeide  voort uit  een andere vroege fascinatie: de drang om grenzen te verleggen, om altijd te streven naar verbetering en innovatie.

Nadat hij  op verschillende plaatsen ervaring opdeed, was de tijd  rijp  om zijn  visie te vertalen naar een eigen bedrijf  waarin  hij   beide  fascinaties kon  combineren. Zo ontstond HeW Pharma,  waarmee Gunther en Ann vandaag de  huidverzorgingsproducten van Tinge ontwikkelen. 

Vanuit onze meer dan 20 jaar lange expertise in industriële automatisatie, oa in de pharmasector, weten we dat synthetische processen en klassieke R&D eindig zijn. Deze zijn vaak ontoereikend en sterker nog, hebben nefaste bijwerkingen op ons lichaam en onze gezondheid. Innovatie bestaat erin om formulaties te maken met natuurlijke grondstoffen , niet alleen voor verzorgingsproducten zoals Tinge maar ook andere toepassingen. Samen met verschillende universiteiten zijn we elke dag bezig met innovatie en ontwikkeling.

https://www.orcanation.org/2019/10/10/the-social-intelligence-of-orcas/


Tinge is vandaag verkrijgbaar in meer dan 350 apotheken in Vlaanderen.

Fagg - Full GMP

HeW Pharma produceert alles in full GMP zones - cleanrooms, ze zijn van Grade C en Grade D classificaties. 

 
>350
Verkooppunten
36+
Formulaties
3
State of the art cleanrooms
3+
Enthousiaste jaren
gepassioneerd bezig