Waar het allemaal begon.

Tinge is opgericht door Ann Denert en Gunther Rombouts. Als ingenieur deed Gunther meer dan 20 jaar ervaring op in de farmaceutische industrie. Op termijn werd het tijd om met zijn passie en kennis een eigen hoogkwalitatief dermocosmetica merk op te starten. Ann ging met veel plezier deze uitdaging mee aan. Als ervaren marketeer wou zij een krachtig merk in de markt zetten met dermocosmetica die gezond zijn voor de huid, duurzaam zijn én uiterst werkzaam zijn. Dat zorgde in 2018 voor het ontstaan van Tinge.  Met een kwalitatief gamma van natuurlijke huidverzorgingsproducten wil Tinge de kracht van de natuur tonen.

Geformuleerd door apothekers en geproduceerd in Antwerpen

Tinge is een merk van HeW Pharma. Hew Pharma is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in België als producent van hoogkwalitatieve grondstoffen en natuurlijke dermocosmetica voor de pharmaceutische sector. 

Aan de oevers van het Albertkanaal in Antwerpen vind je HeW Pharma, waar het team van apothekers dagelijks op zoek gaat naar duurzame actieve stoffen en nieuwe innovaties. Het Tinge team investeert zeer veel tijd en moeite in research en formulering.

Aqua purificata

Alle Tinge producten zijn geproduceerd met ultra zuiver water, nl. aqua purificata. Het is vrij van verontreinigingen en mineralen die je huid kunnen irriteren. Aqua purificata is een must-have ingrediënt voor huidverzorgingsproducten om zowel veilig als uiterst effectief zijn. Door aqua purificata te gebruiken wordt het risico op allergische reacties ook drastisch verminderd. HEW Pharma is één van de weinige farmaceutische firma's in België die aqua purificata produceert voor commercieel gebruik.


Maximale efficiëntie

Bij Tinge bevatten onze producten een hoog gehalte aan actieve bestanddelen, waardoor we ons onderscheiden van vele andere merken die soms slechts tot 1% actieve stoffen bevatten. In onze producten vind je geen onnodige vulstoffen; integendeel, deze kunnen de werkzaamheid van de actieve stoffen verminderen en zelfs schadelijk zijn. Bij ons geen minimale dosering voor maximale winst, maar juist een maximale dosering voor optimale efficiëntie. We staan voor kwaliteit en geven om jou!

De kracht van de natuur

Tinge streeft naar puurheid door zoveel mogelijk plantaardige bestanddelen te gebruiken in haar huidverzorgingsproducten, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor gevoelige huidtypes. Omdat er enkele plantaardige stoffen zijn die niet geschikt zijn voor de gevoelige huid, wordt er soms toch geopteerd om onze producten aan te vullen met een zeer kleine hoeveelheid hypoallergene synthetische stoffen. Dit met als doel te streven naar een zo optimaal mogelijke formule voor de huid. Al onze producten zijn dermatologisch getest en zorgen voor een optimale verzorging met minimale irritatie, zelfs voor de allerkleinsten.

Duurzaam

We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren op alle mogelijke fronten. Bij Tinge geven we de voorkeur aan glazen verpakkingen, die oneindig recyclebaar zijn, en houten deksels die vervaardigd zijn uit duurzaam hout. Wanneer kunststof onvermijdelijk is, kiezen we consequent voor kunststof uit suikerriet. Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk lokale leveranciers te betrekken. Alle natuurlijke grondstoffen die we gebruiken, zijn voorzien van één of meerdere internationale duurzaamheidscertificaten. Bovendien wordt het grootste deel van onze productie gerealiseerd met behulp van zonne-energie.

Kanaal Z kwam op bezoek bij Tinge

Bekijk zeker het filmpke als je meer wilt weten over ons en de productie.