Niets is sterker dan de kracht van de natuur.

Maar toch negeren we die kracht al te vaak met onze levensstijl. Met een kwalitatief gamma van natuurlijke huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen wil Tinge daarmee verandering in brengen. Voor Tinge bestaan er geen compromissen op vlak van gezondheid, respect voor de natuur en voor de mens. Alleen het allerbeste is goed genoeg.


seed growing out of crack in concrete floor
plants with chemistry equipment on a table with trees in the background


Enkel de beste grondstoffen

Bij Tinge gaat bijzonder veel aandacht naar de grondstoffen. Cruciaal is de zorgvuldige ontginning en selectie van de beste actieve stoffen. De natuurlijke grondstoffen die Tinge gebruikt, dragen allemaal een of meerdere internationale certificaten die hun duurzaam karakter staven (COSMOS, Ecocert en/of NaTrue). Veel grondstoffen komen uit Frankrijk, wat continue eigenhandige controle van telen en ontginning mogelijk maakt. Bovendien leggen ze een korte weg af, wat uiteraard goed is voor de ecologische voetafdruk. Sommige stoffen kan je echter enkel in andere continenten vinden. Maar ook dan staat duurzaamheid voorop. Er bestaan grondstoffen die de juiste certificaten krijgen, ook al moet er een half bos voor sneuvelen. Tinge zal die niet gebruiken.


Maximaal percentage actieve stoffen.


De producten van Tinge bevatten erg veel actieve stoffen. Daarmee onderscheiden ze zich van veel andere dermocosmetica en voedingssupplementen die soms slechts tot 1 % actieve stoffen bevatten. Verder zal je in de Tinge producten geen onnodige vulstoffen vinden. De industrie gebruikt die vaak, maar voor de gebruiker hebben ze geen enkel nut. Integendeel, vulstoffen kunnen de werkzaamheid van de actieve stoffen verminderen of zelfs ronduit schadelijk zijn. Het is zaak om de werkzaamheid van de actieve stoffen niet te laten verloren gaan. Met de juiste technologische oplossingen kan dat. Het proces moet de chemische ketting van de grondstoffen intact houden. Gebeurt dat niet, dan verliest de actieve stof meteen zijn werking en heeft die geen meerwaarde meer. 


a rock with moss, grass and other small plants growing on top and a chemistry symbol in the back
close up of person rubbing cream on a babies feet

Gevoelige huid.


Het Tinge team investeert zeer veel tijd en moeite in research en formulering. Het is wel de enige manier om tot hoogwaardige producten te komen. Het doel is altijd om zoveel mogelijk plantaardige bestanddelen te gebruiken in de huidverzorgingsproducten van Tinge. Planten zijn levende organismen en ze functioneren op een vergelijkbare manier als onze huid. Hoe zuiverder een product, hoe herkenbaarder het is voor onze huid. En hoe vlotter de actieve stoffen worden opgenomen. Ook de exacte samenstelling van het product bepaalt de opname van de stoffen door de huid. Daarom zijn de natuurlijke producten van Tinge ook zo geschikt voor mensen met een gevoelige huid.


Amper allergenen.


Door vervuiling, onze levensstijl, minder gezonde verzorgingsproducten maar evenzeer door de klimaatverandering krijgt onze huid het hard te verduren. Net daarom worden de natuurlijke producten van Tinge soms aangevuld met een beperkte hoeveelheid zorgvuldig geselecteerde synthetische bestanddelen. Die zijn altijd onschadelijk voor mens en natuur. Waarom is die zorgvuldig afgewogen keuze belangrijk? Soms kunnen plantaardige bestanddelen irritatie veroorzaken, terwijl Tinge met haar babyproducten bijvoorbeeld een irritatie-indexscore haalt die 12,5 tot 25 keer lager ligt dan wat verplicht is. Alle Tinge producten worden ook systematisch dermatologisch getest en goedgekeurd, zonder uitzondering. Het gevolg: er zijn geen of nauwelijks allergenen in terug te vinden.


Mother and daughter running hand in hand trough a forrest
person putting drops of a liquid on a yellow disc

Volledige productie in België.


Ontwikkeling en productie in België staat op de verpakkingen van Tinge, en dat mag letterlijk genomen worden. Opmerkelijk is dat de productie volledig in house gebeurt door HeW Pharma. Met uitzondering van de teelt van de grondstoffen en de productie van de verpakking, vindt het volledige proces plaats in Merksem (Antwerpen). Van zodra de hoogwaardige grondstoffen binnenkomen, worden ze van A tot Z verwerkt binnen het bedrijf. Dat heeft niet alleen als voordeel dat Tinge de volledige productie en zo ook de kwaliteitsgarantie onder controle heeft. Het zorgt ook voor een kleinere ecologische voetafdruk. Neem nu de productie van Aqua Purificata. Dit extreem gezuiverd water is een essentieel bestanddeel van veel geneesmiddelen en huidverzorgingsproducten. HeW Pharma haalt Aqua Purificata niet elders, maar produceert ook dat zelf in Merksem.


Kleine ecologische voetafdruk.


De filosofie van Tinge zit niet alleen in de producten. Ook op andere punten wordt ver gegaan om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Voor de verpakkingen kiest Tinge zoveel mogelijk voor glas, dat eindeloos recycleerbaar is. De deksels van de glazen potjes worden uit duurzaam hout vervaardigd. Als kunststof onvermijdelijk is, kiest Tinge consequent voor kunststof uit suikerriet. Displays worden dan weer vervaardigd uit rubberhout, wat een afvalproduct is. Met de lancering van refill stations voor dagcrèmes wil Tinge de afvalberg nog verder verkleinen met opnieuw een innovatieve oplossing. Tenslotte kiest Tinge ook maximaal voor lokale leveranciers.


person holding drop of water with a small tree and a butterfly on it