130 zonnepanelen

Tinge wordt volledig geproduceerd met zonne energie, dat maakt onze productie uniek. Wij gaan volledig off-grid en halen ofwel de energie uit de zon ofwel uit onze backup batterijen packs die enkel opladen met zonen energie !

75KW batterijen pack

....

Het bedrijf achter Tinge


www.BelCoPhar.com

www.HeW-Pharma.be


HeW Pharma is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een gevestigde waarde in België als producent van grondstoffen voor de pharmaceutische sector en verzorgingsproducten onder de merknaam Tinge. Als pharmabedrijf zijn wij vergund door het FAGG en werken wij volgens strikte GMP procedures. 

Ons verzorgingsgamma is voornamelijk te verkrijgen via de apotheek omdat zij de klant van het correcte advies kunnen voorzien. Voor en door apothekers creëren we een nieuwe toekomst in het segment van gezondheid.

Heb je al eens een specifiek voorschrift nodig van de apotheek? Dan is de kans groot dat het gezuiverde water dat de apotheker gebruikt bij de bereiding van HeW Pharma komt.. 

Aan de oevers van het Albertkanaal in Antwerpen vind je HeW Pharma, waar we elke dag druk in de weer zijn met ontwikkeling en productie van een echt Belgisch merk.

Kanaal Z kwam op bezoek bij ons in Antwerpen en ontdekte waar de ontwikkeling van Tinge allemaal gebeurt en waar dit echte Belgische merk geproduceerd wordt !


tinge natural cosmetics bag with golden oil bottle on top

Onze visie


De visie achter Tinge mag  je  best idealistisch noemen. Veel  mensen gebruiken cosmetica met schadelijke gevolgen voor zichzelf en de natuur, vaak zonder dat ze het zelf beseffen. Evenzeer leeft onvoldoende het besef dat de huid, het grootste orgaan van de mens, veel meer is dan enkel een passieve beschermingslaag.

Een grote hoeveelheid synthetische stoffen, derivaten van aardolie of niet-werkzame ingrediënten: het zijn zaken die veel producenten liever niet vermelden. Maar ze worden wel degelijk gebruikt, zeer vaak  zelfs. En dat terwijl  veel consumenten oprecht bekommerd zijn om hun gezondheid, die van hun kinderen en die van de planeet. Kijk maar naar de groeiende belangstelling voor gezonde voeding, duurzame producten of eerlijke kleding. 

Consumenten zoeken steeds meer  naar  de  oorsprong van  wat ze  gebruiken, ze  willen   niet dat  hun gedrag de planeet of anderen schade berokkent. Tinge zit helemaal op die lijn. De missie van Tinge is allesbehalve een marketingstunt. Het is voor Gunther en Ann dan ook vanzelfsprekend dat ze met hun bedrijf vertrekken van de kracht van de natuur. Meer nog, het is hun levensvisie. Wij zeggen dan ook bewust nee tegen big pharma.

Waar het allemaal begon.


Het begon allemaal met een poster van een orka in Gunthers kinderkamer. Zijn fascinatie voor de sierlijke oceaanreus is gebleven. Voor hem staat  de orka symbool voor de kracht en  de  pure schoonheid van de  natuur. Bovendien benadert het dier de perfectie, wat blijkt  uit  het feit dat het al eeuwenlang evolutionair identiek  is.   Gunthers beslissing om ingenieur te worden, vloeide  voort uit  een andere vroege fascinatie: de drang om grenzen te verleggen, om altijd te streven naar verbetering en innovatie.

Nadat hij  op verschillende plaatsen ervaring opdeed, was de tijd rijp  om zijn visie te vertalen naar een eigen bedrijf waarin hij beide  fascinaties kon combineren. Zo ontstond HeW Pharma, waarmee Gunther en Ann vandaag de huidverzorgingsproducten van Tinge ontwikkelen.  

Vanuit onze meer dan 20 jaar lange expertise in industriële automatisatie, oa in de pharmasector, weten we dat synthetische processen en klassieke R&D eindig zijn. Deze zijn vaak ontoereikend en sterker nog, hebben nefaste bijwerkingen op ons lichaam en onze gezondheid. Innovatie bestaat erin om formulaties te maken met natuurlijke grondstoffen , niet alleen voor verzorgingsproducten zoals Tinge maar ook andere toepassingen. Samen met verschillende universiteiten zijn we elke dag bezig met innovatie en ontwikkeling. 

sea with 4 orcas swimming


Als mens maak je deel uit van de natuur. Het gebruik van vervuilende of schadelijke producten heeft niet alleen invloed op jezelf, maar ook op rest van de wereld, vandaag en morgen. Maar het goede nieuws is dat we daar iets kunnen aan doen. Producenten kunnen kiezen voor duurzame en natuurlijke producten. Als consumenten die producten gaan gebruiken, moeten ze hun levensstandaard niet verlagen. De natuur zit immers vol met stoffen die goed zijn voor ons. Wat natuurlijk werkt, werkt natuurlijk. Kiezen voor Tinge is kiezen voor een gezonde toekomst voor jezelf, je (klein)kinderen en de planeet.

Gunther & Ann • Founders of Tinge
logo van fagg, federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten

Fagg - Full GMP


HeW Pharma produceert alles in full GMP zones - cleanrooms, ze zijn van Grade C en Grade D classificaties